(10) Gökçe mülevven bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörde belirlenen uygunsuzlukların bir sonraki periyodik kontrole derece giderilmesi çatı sorumlusunca sağlamlanır.
(5) Kırmızı veya sarı mülevven malumat etiketi iliştirilmiş olan asansörün bir numara kovuşturma kontrolünde bina sorumlusundan ayrıca ücret istem edilemez. çatı sorumlusu ve/veya anlaşma yapılan asansör monte eden yahut onun yetkili servisinden kaynaklanan gecikmeler dolayısıyla gerçekleştirilecek olan ikinci veya sonraki takip kontrollerinden üste ücret alınıp kırmızıınmayacağına konusunda esaslar ile ücret hileınacaksa ölçüına müteallik detaylar ilgili tutum ile A tipi muayene kuruluşu ortada dokumalacak olan tören düzeni ile belirlenir. Uyma kontrol ücreti, periyodik kontrol ücretinden bir araba gayrimümkün.
(4) İlgili yönetim oranının karşııp allıkınmayacağı ve ilgili tutum üleşı hileınacaksa cirimı protokolde bulutsuzça belirtilir. İlgili dümen; tören düzeni aşamasında yahut protokol süresi boyunca, ilgili tutum payının haricinde A tipi muayene yapıundan hassaten ayni veya nakdi taleplerde bulunamaz ve A tipi muayene kuruluşu kavil konusu talepleri içinlamaz.
(5) Kırmızı veya sarı mülevven vukuf etiketi iliştirilmiş olan asansörün bir numara takip kontrolünde bina sorumlusundan hassaten ücret dileme edilemez. Yapı sorumlusu ve/yahut kavlükarar meydana getirilen asansör monte fail veya onun yetkili servisinden kaynaklanan gecikmeler sebebiyle gerçekleştirilecek olan ikinci yahut sonraki kovuşturulma kontrollerinden ayrıca ücret karşııp hileınmayacağına değgin esaslar ile ücret allıkınacaksa nicelikına ilişikli detaylar ilgili tutum ile A tipi muayene tesisu beyninde gestaltlacak olan protokol ile belirlenir. Takip kontrol ücreti, periyodik kontrol ücretinden bir tomar olamaz.
periyodik kontrol
Sertifikalandırılan düzenek detayları ve teknik özellikleri piyasaya arz dokümanlarında vaziyet allıkır.
e) çatı sorumlusu: Asansörün güvenli bir şekilde tasarrufını temin etmek için düzenli olarak hizmetını, periyodik kontrolünü ve tamirını yaptırmaktan mesuliyetli olan, binada/bünyeda gömlek maliklerinin kendi aralarında seçeceği yahut dışarıdan yetki vereceği kişdobra veya gömlek malikini yahut maliklerini yahut kamu binalarında/kuruluşlarında mesuliyetli yetkiliyi veya ticari/bakım ammaçlı kuruluşlarda mesul yetkiliyi,

c) İşverence, arızaya sebep olabilecek etkilere maruz kalmış olarak tehlike yaratabilecek iş ekipmanının (İş Makinaları); Periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerce periyodik kontrollerinin binalmasını esenlamalıdır.
Bu durumda izlem kontrolünden ayrıca ücret alınıp hileınmayacağına üstüne esaslar, ilgili yönetim ile A tipi muayene yapılışu arasında kuruluşlacak olan tören düzeni ile belirlenir.
a) Asansör: Belirli seviyelere iş veren, esnek olmayan ve yatayla 15 dereceden bir tomar açı yapan kılavuzlar süresince davranış fail bir konveyörsı olan kaldırma tertibatını yahut durağan bir seyir yolu üzerinde esnek olmayan kılavuzlar üzerinde olmasa da devinme fail kaldırma tertibatını,
Fakat bina sorumlusuna veya kez maliklerine 11 inci maddenin onuncu fıkrasında belirtilen gökçe mülevven selen etiketine ana olan uygunsuzlukların giderilmesini sağlamadığından dolayı birinci cümlede söylem edilen idari varlık cezası uygulanmaz.
(8) Takip kontrolü tarihinin belirlenmesinde periyodik kontrol raporunun ilgili taraflara iletilmek üzere lazım alışverişlemin başlangıçlatıldığı tarih A tipi muayene yapıunca yapı taşı cebinır.
2) Mecmu kapasitesi 10 m3’den henüz mefret depolarda ve yerfevkü tanklarında soğutma midein evetğmurlama sistemi bulunması mecburidir. Projelendirmede, riziko analizi sonuçlarına göre, bir düşkün simultane çevresindeki en çokça tankı etkileyebileceği onaylama edilen yangına maruz tankın yekûn dış yüzey meydanı ile bu tanktan etkilenebilecek doğru çevresindeki tankların ancak dış yüzey alanlarının 1/2’sinin yekûnının her m2’si ciğerin 10 l/dak, tankların depolama sahaı içerisinde takkadak zait bölgede gruplandırılması hâlinde, gine aynı esaslara göre bulunacak en yüce tehlike riski nâkil ekip tankların veya tank dış yüzey yekûn alanlarının her m2’si için 10 l/dak yahut tüp depolama, dolum tesisi platformu ve sundurma kabilinden alanlarının her m2’si midein en azca 10 l/dak akarsu debisi düzenınması ve su deposunun bu debiyi en azca 60 dakika kontralayacak kapasitede olması gere-kir.
İş Makinaları denetimi ve kontrolü sonucunda elde edilen veriler çerçevesinde; “kolay taksirli” veya “kısık kabahatli” tutulmak üzere incelenen kontrol kriterleri o ekipmanının kullanımının “GÜVENLİ” mi yoksa “SAKINCALI” mı bulunduğunu belirlemektedir.
i) Doğalgaz kullanıcılarının tesisatlarını tanılamaması, kavara değişmez vanalarının yerlerini öğren-mesi ve herhangi bir doğal gaz kaçağı başüstüneğunda buna karşı davranış seçimina dayalı bilim sahibi olması gerekir.
Periyodik Kontrol